Informasjonsbrev LMB                                        September 2018
Vi har hatt flotte dager i august hvor vi har blitt godt kjent med hverandre og med rutinene i barnehagen. Vi har vært mye ute, samt blitt litt kjent med skolen. Tema for september er «Geografi og nærmiljø». Gjennom arbeid med temaet skal barna få bli kjent med nærmiljøet, få kunnskap om kulturelt mangfold, ulike levevis, ulike tradisjoner og blant annet hvordan deres valg/handlinger kan påvirker situasjoner. (Rammeplan for barnehage, s.56). Vi vil blant annet se på hvor i verden vi bor, og gå fra kontinent/verdensdel, til land, til fylke, til kommune, til slutt til tettstedet vi bor og huset vårt. Håper dere foreldre kan ta bilde av hjemmet deres utvendig å sende til barnehagen på mail eller SMS, så kan vi bruke bilde i vårt arbeid. Vi vil også gjøre oss kjent med flaggene i Skandinavia.
Arbeidet med «Mitt Valg» fortsetter, i tillegg til at vi kommer til å bruke barnas plattform både som grunnlag for avslapping og samtale i løpet av dagene. Se link.

I september måned setter vi fokus på «blålys». Dette betyr at vi skal gjøre oss kjent med nødetatene våre; ambulanse, brann og politi. Vi vil snakke om dette i samling, synge sanger og gjøre aktiviteter. Vi vil ha en gjennomgang med førstehjelp sammen med førstehjelpsbamsen vår Henry og stifte bekjentskap med brannbamsen Bjørnis. Det skal gjennomføre brannøvelse (både felles med skolen og en egen der barna skal få redde sine kosebamser). Som en avslutning på september kommer vi til å gjøre om uke 39 til en egen «blålys»-uke. Der mye av både materiell og arbeid gjenspeiles av temaet og vi prøver å få til et møte med minst en av etatene.

Vi har også i år, i likhet med de kommunale barnehagene i Søndre Land, valgt et satsningsområde som vi skal ha et ekstra fokus på dette året. Årets satsningsområde blir «Miljø og utvikling».  Dette satsningsområde jobber vi blant annet med utfra fagområdene i Rammeplanen og ut fra Montessoris satsning med Montessori 2030. Se link.

Ettersom det blir kaldere ute trenger barna litt tykkere tøy (inkludert lue og votter), og tilstrekkelig med skift i barnehagen. Viktig å se over vognene til barna som sover, og ta med tykkere vognpose/teppe.

Minner om at september er tid for foreldremøte. Håper flest mulig vil delta på dette. Eget skriv kommer.

I september starter vi for fult med utedager.  Ikke alle tingene vi finner på er tilpasset alle barn, derfor velger vi noen ganger å dele barna på disse dagene. Følg da med på hvilken aldersgruppe de ulike turene gjelder for. De resterende barna får da masse utetid i barnehagen og i skolens uteområde i tillegg til bålkos i barnehagen.

Utedagene i september:
06.09 – Bli kjent i nærmiljøet, Butikken og kirka (alle)

12 og 13.09 – Fisketur (født 2013) – Eget skriv

20.09 – Bli kjent i nærmiljøet, Landåsen og gapahuken (alle)

Uke 39 – «Blåslys»-uke, vi jobber med å få til et møte med en av etatene – egen info kommer.
 

Bursdager i september:

06.09 – Nicolas 5 år

08.09 – Evita 3 år
21.09 – Peder 5 år

29.09 – Asmund 2 år

Viktige datoer:
07.09 – Ha-med-dag – alle barna kan ta med en leke/bamse i barnehagen. Påse at denne er merket med navn og at den tåler litt, da det kan bli mange barn som vil se på denne leken.

21.09 – Brannøvelse – Redde kosebamsen sin – Alle tar med seg en kosebamse denne dagen.
25.09 – Foreldremøte, kl. 18.00-19.30 – Eget skriv.

Linker:

http://www.determittvalg.no/om-mitt-valg/

https://www.barnasplattform.no/

http://montessori2030.org/#montessori-2030

 

Hilsen alle i personalet!