Informasjonsbrev LMB                                              Juni og juli 2018

Mai ga oss mange fine dager med sol og utelek. Tema for mai var Kropp, aktivitet og helse. «Barn skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger» (Rammeplanen s. 49). Vi la opp til arbeid rundt dette gjennom sykkeldager, turer, læring om kroppen, førstehjelp og masse spennende aktiviteter. Vi hadde også stort fokus på FN`s bærekrafts mål og lærte mye om å ta vare på miljøet rundt oss, i tillegg til kildesortering.

I juni fortsetter vi samme tema; Kropp, aktivitet og helse. Barna skal «få muligheten til å sanse, oppleve, leke, lære og skape med kroppen som utgangspunkt». Vi lærer blant annet gjennom materielljobbing, fysisk aktivitet og samtaler. Det vil fortsatt være mulig å ta med sykler på torsdager og fredager.

Våren er tid for nytt liv og flere steder i Landåsbygda har det kommet blant annet lamunger. Vi jobber derfor med å få til et gårdsbesøk på en av de lokale gårdene i juni. Det vil i så fall komme nærmere info om dette.

Tirsdag 12. juni blir det morgensamling kl.9.30 i barnehagen. Barna underholder og etterpå blir det foreldrekaffe. Det betyr at vi kommer til å øve en del til morgensamlingen fremover. En av sangene vi øver på er «Idas sommervise» av Astrid Lindgren.

Skolen tar sommerferie fra og med mandag 25. juni. Barnehagen tar ferie fra og med mandag 9. juli. Dersom noen av barna skal ha fri annet enn de fire ukene barnehagen har stengt, ønsker vi beskjed om dette for å kunne planlegge bemanning og utnytte våre ressurser på best mulig måte. Se eget svarark. Første dag etter barnehagens sommerstenging er mandag 6. august.

Barnehagen fastsetter ikke så mange planer for juli, men legger til rette for at de barna som skal være hos oss får mange rolige dager fylt med utelek, småturer, materielljobbing og kos.

I august kommer barnehagen til å være stengt onsdag 15. og torsdag 16. på grunn av planleggingsdag og kurs for de ansatte.

På grunn av sommerferie kommer ikke neste informasjonsbrev før i midten av august.

Utedagene i juni:
Torsdag 7. juni – Tur til Landåsvannet, Brennodden (alle)
Onsdag 13. juni – Skogstur, Olamyra (alle)
Onsdag 20. juni – Tur til gapahuken, Skolen (alle)
Onsdag 27. juni – Tur til Dokkadelta (født 2014 eller tidligere) – Eget skriv
Uke 27 – Vannlek i barnehagen

Viktige datoer i juni:
NB! 1. juni – Stengt – planleggingsdag for personalet
12. juni – Morgensamling kl. 9.30 (ute) – Eget skriv
19.juni – Førskoledag Vassendlandet (skolestartere) – Eget skriv
21.juni – Sommeravslutning for barnehage og skole kl. 17.00 – Eget skriv

Bursdager i juni:
16. juni – Leon 2 år
18. juni – Amalie 3 år

Bursdager i juli:
18. juli – Mharlen 6 år

Bursdager i august:
13. august – Tia Maria 4 år

Vi ønsker alle en riktig fin sommer.

 

Mvh Personalet